Stichting Liberation Pride Arnhem

Tijden veranderen. We leven, wonen, werken samen in één stad. En dat terwijl we allemaal verschillend zijn en allemaal uniek. Waarbij iedereen probeert te voldoen aan bepaalde normen die komen vanuit onszelf, de omgeving of de maatschappij. Wat nou als je voor je gevoel niet past binnen die normen? Omdat je afwijkt op basis van ras, geslacht, geaardheid en individuele denkbeelden. En dat mensen je juist op dat soort punten gaan beoordelen en veroordelen. Waarmee ze eigenlijk zeggen, jij mag niet zijn wie je bent.

Dat is waar Liberation Pride Arnhem verandering in wil brengen. We willen niet de mensen veranderen, alleen elkaar juist wat meer respecteren, accepteren en waarderen. Als we dat niet doen en we kijken naar de geschiedenis heeft dat al veel te vaak geleid tot oorlogen, rassenhaat, holocaust en homohaat. Dat wil natuurlijk niemand. Wij vieren liever de verschillen in een stad waar we allemaal thuishoren. 

En dat gaat verder dan de LHBTQI+ gemeenschap, want wij staan er voor iedereen die anno 2020 te maken heeft met veroordeling en uitsluiting. We willen daarom nadrukkelijk zeggen dat de Liberation Pride Arnhem geen expliciet ‘homofeestje’ is! Onze Pride moet van héél Arnhem worden. 


Wat kan ik doen?

We zijn altijd op zoek naar mensen en bedrijven die mee willen werken aan dit bijzondere initiatief. Ben je een bedrijf die Liberation Pride Arnhem een warm hart toedraagt of juist iemand die tijdens het evenement de handen uit de mouwen wil steken? Iedereen is van harte welkom om op hun manier een steentje bij te dragen.

Onze Pride moet van heel Arnhem worden, help jij mee?